12/01/2015 - Συνέντευξη Τύπου - Οι εμπειρίες και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από σχεδιασμένη παρέμβαση για την Ηπατίτιδα Β PDF Εκτύπωση E-mail

ekdilosi praksi1

PLOUTARXOS1 Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω" κος Σουβλής Πλούταρχος

Η PRAKSIS, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της εκστρατείας ενημέρωσης και εξέτασης για την ηπατίτιδα Β, παρουσίασε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με γεωγραφικές εστίες την Ηλεία, την Αχαΐα και τη Δυτική Αττική.

Τη Συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της PRAKSIS, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της οργάνωσης σε ζητήματα δημόσιας υγείας από το 2007 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια μίλησαν η Νίκη Βουδούρη, Συντονίστρια Ιατρικών Υπηρεσιών της PRAKSIS και η Μαριανέλλα Κλώκα, Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων όπου κινοποίησαν τα στοιχεία και τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας ενημέρωσης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω" κος Σουβλής Πλούταρχος στην τοποθέτηση του υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι ήπατος που πάσχουν ταυτόχρονα και από ηπατίτιδα. Κύριες αιτίες είναι η υποχρηματοδότηση και η αποδυνάμωση (στελεχιακή και υλικοτεχνική) σημαντικών δομών υγείας. Σ' αυτό το σημείο έγνε αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Κέντρο Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου πρίν 2 χρόνια. Επίσης η ελλειπής ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, όσον αφορά τη νόσο της ηπατίτιδας, τις συνέπειες της αλλά και τη μοναδική θεραπευτική μέθοδο - αν το ήπαρ κιρρωθεί λόγω της νόσου  - τη μεταμόσχευση ήπατος.   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΜΚΟ PRAKSIS για την πρόσκληση για τη συμμετοχή μας σ' αυτή τη σημαντική εκδήλωση που αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site της PRAKSIS πατώντας εδώ

Φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου

ekdilosi praksi 

 

 

Δωρεά Οργάνων

dorea organon

Κέντρo Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

ΚΕΠΑ

Γενικές Πληροφορίες  

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

HLESY LOGO1

Γενικές Πληροφορίες  

Eφημερίες Φαρμακείων

cross green pharmacy   

Eφημερίες Νοσοκομείων

cross red hospital   

© 2011 - Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω"            Το Σωματείο  |  Εγγραφή Μέλους  Στήριξε το έργο μας  Επικοινωνία  |    

Διεύθυνση γραφείου: Βερανζέρου 15, Αθήνα, 4ος όροφος
Ώρες λειτουργείας γραφείου: Δευτέρα και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00

 

Η σελίδα μας στο facebook 

To κανάλι μας στο YouTube

Developed by Interad