Eπικαιρότητα
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα γενόσημα στους χρονίως πάσχοντες PDF Εκτύπωση E-mail

 syriza

25/10/2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ

Περισσότερα...
 
Μ. Σαλμάς: Εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ σε ένα μήνα PDF Εκτύπωση E-mail

salmaseopyy

24/10/2012

Σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες,

Περισσότερα...
 
Έκτακτο νέο μέτρο του ΕΟΦ PDF Εκτύπωση E-mail

EOF

24/10/2012

Σε προσωρινή γενική αναστολή εξαγωγών

Περισσότερα...
 
Επιτροπή σοφών για την υγεία PDF Εκτύπωση E-mail

ypoyrgoi

23/10/2012

Τη δημιουργία επιτροπής εκατό "σοφών", οι οποίοι θα προτείνουν λύσεις στα θέματα της Υγείας, συμφώνησαν νωρίτερα το απόγευμα ο επικεφαλής της Τεχνικής Βοήθειας στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Περισσότερα...
 
23/10/2012 - Διαμαρτυρίες των Ατόμων με Αναπηρία για συντάξεις- επιδόματα PDF Εκτύπωση E-mail

diamarthria 23 10 2012

Σε διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα και σε άλλες 36 πόλεις της χώρας προχώρησαν σήμερα τα άτομα με αναπηρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις συντάξεις και τα επιδόματά τους.

Περισσότερα...
 
22/10/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΑμεΑ Έντονη διαμαρτυρία προς Μ. Σαλμά για νέο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail

esamealogo

22/10/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΑμεΑ Έντονη διαμαρτυρία προς Μ. Σαλμά για νέο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ

Περισσότερα...
 
Άμεση τροποποίηση της εγκυκλίου για τη συνανταγογράφηση με δραστική ζητά ο ΙΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail

isa

22/10/2012

«Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η υπ. αριθμ. 40890/28-9-2012 εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που καθιστά υποχρεωτική τη συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας. Η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων, για τους χρόνια πάσχοντες πρέπει να είναι μηδενική»

Περισσότερα...
 
22/10/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΑμεΑ. Κινητοποίηση στα ΚΕΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

esamealogo

22/10/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κινητοποίηση σε κάθε ΚΕΠΑ της χώρας, Τρίτη 23/10, ώρα 11 το πρωί.

Περισσότερα...
 
Τραγικά λάθη στο νέο Δελτίο Τιμών! PDF Εκτύπωση E-mail

eoffarmaka

20/10/2010

Με επιστολή τους προς κάθε αρμόδιο του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ, ΣΦΕΕ και ΣΑΦΕΕ προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Περισσότερα...
 
19/10/2012 - Σημαντικό βήμα από Ελληνοκύπριο για τη δημιουργία νεφρών στο εργαστήριο PDF Εκτύπωση E-mail

dimioyrgianefron

 Μια ομάδα ερευνητών του ιταλικού Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας «Μάριο Νέγκρι», με επικεφαλής τον Ελληνοκύπριο βιολόγο Χριστόδουλο Ξυναρή, έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νεφρών από την καλλιέργεια εργαστηριακών ιστών.

Περισσότερα...
 
19/10/2012 - Στον ΕΟΠΥΥ από 1/11 γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί PDF Εκτύπωση E-mail

eopyy toixos

Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Περισσότερα...
 
18/10/2012 - Nέο Δελτίο Τιμών για τα φάρμακα PDF Εκτύπωση E-mail

th-farmaka-meiwmenes-times

 Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα ισχύσει για τα φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα...
 
17/10/2012 - Φθηνότερα φάρμακα έως 80% PDF Εκτύπωση E-mail

yzauxfgtgs5041dc3db1714

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές δεκάδων φαρμάκων αναμένεται να προβλέπει το νέο δελτίο τιμών.

Περισσότερα...
 
16/10/2012 - ΙΣΑ: Στη Δικαιοσύνη για τη δραστική ουσία PDF Εκτύπωση E-mail

isa

Αντί για επικίνδυνα και αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης φάρμακα, ο ΙΣΑ αντιπροτείνει γενόσημα από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Περισσότερα...
 
15/10/2012 - Μέτρα σοκ στην Υγεία: Διπλασιασμός της συμμετοχής των ασθενών στα νοσήλια PDF Εκτύπωση E-mail

ypoyrgoi

Σαρωτικά μέτρα έρχονται και στην υγεία. Δύσκολες μέρες περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς. Πώς εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Περισσότερα...
 
15/10/2012 - Ο Ελ. Παπαγεωργόπουλος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail

papageorgopoulos

 Aντικαστάθηκε σήμερα ο πρώην πλέον Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Ο Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, νομικός και πρώην βουλευτής της ΝΔ αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στη θέση του Γεράσιμου Βουδούρη σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Αντιπρόεδρος ορίζεται ο Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, μαθηματικός, MSc επιχειρησιακής έρευνας και σύμβουλος επιχειρήσεων.

www.skai.gr

 
15/10/2012 - Bουδούρης: Κάναμε μεγάλο έργο PDF Εκτύπωση E-mail

voudoyris

Σε πρόχειρο απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία του ΕΟΠΥΥ προχώρησε με ανακοίνωσή του ο Γεράσιμος Βουδούρης, προαναγγέλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει λεπτομερής.

Περισσότερα...
 
14/10/2012 - ΕΥΡΩΠΗ: Δέκα άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα περιμένοντας μόσχευμα PDF Εκτύπωση E-mail

operation

«Δεν νιώθω ήρωας. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι για το οποίο κάποιος θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει γενναία ή ήρωα. Από την ημέρα εκείνη όμως, όταν με ρωτούν τι είναι για μένα η δωρεά οργάνων, εγώ απαντώ: Είναι μία πράξη αγάπης».

Περισσότερα...
 
12/10/2012 - Έρευνα: Oι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail

 eopyykatarghsh

Σε δεύτερη μοίρα φαίνεται ότι βάζουν ακόμη και την υγεία τους, οι Έλληνες, λόγω της κρίσης, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι 6 στους 10 πολίτες έχουν περιορίσει τις δαπάνες περίθαλψης, τα τελευταία χρόνια.

Το περίεργο είναι ότι πληρώνουν από την τσέπη τους αρκετές εξετάσεις και φάρμακα.
 
Αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά προτιμούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη από το να απευθυνθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο δείχνει να μην επαρκεί μετά τις περικοπές.
 
Τα στοιχεία αυτά που περιέχονται σε έρευνα της Kappa Research ανακοινώθηκαν σήμερα σε ημερίδα της ΕΣΔΥ, που είχε ως θέμα τις πιθανές λύσεις για την υπέρβαση της κρίσης στο ΕΟΠΥΥ.

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κοσμήτορας της σχολής, καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, φάνηκε ότι το 61,8% των πολιτών κρίνει "μάλλον αρνητικά" και "αρνητικά" τον ΕΟΠΥΥ και μόλις το 37% "θετικά" και "μάλλον θετικά".
 
Περίπου 50% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο οργανισμός με κάτι καλύτερο, ενώ το 40% δηλώνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει, αλλά να βελτιωθεί η λειτουργία του.

Η εμπλοκή στην χρηματοδότηση του οργανισμού, επεσήμαναν οι επιστήμονες, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αναξιοπιστίας του απέναντι στους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα η κατάσταση αυτή να δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια τους πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από αυτόν.
 
Ο κ. Κυριόπουλος ανέφερε ότι η συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μια απόπειρα μεταρρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά επισήμανε πως η διαπραγματευτική αποτελεσματικότητα του οργανισμού, με στόχο να μειωθούν οι τιμές, δεν είναι ικανοποιητική.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΦ και καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας, ανέφερε ότι έρευνα του ΙΚΠΙ (Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρική), που έγινε το 2011, δείχνει πως οι πολίτες κατανοούν σε ποσοστό 60% ότι η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων είναι υπερβολική στην χώρα μας.

Μάλιστα, το 65% εκτιμά ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι μόνο οι γιατροί.
 
Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι υπάρχει πολυφαρμακία στη χώρα μας, ενώ 6 στους 10 θεωρούν πως οι γιατροί συνταγογραφούν ακριβά φάρμακα, χωρίς αυτά να είναι πάντα απαραίτητα.

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις παίρνει φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού από τον φαρμακοποιό, ενώ στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις το φάρμακο έχει συστήσει ο φαρμακοποιός και όχι ο γιατρός.
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, μιλώντας στην ίδια ημερίδα, εμφανίστηκε οργισμένος από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη του οργανισμού, ενώ διαφώνησε στην διαπίστωση ότι ο ΕΟΠΥΥ μοιάζει με θνησιγενή οργανισμό.

«Ό,τι ζω τον τελευταίο καιρό, θα σας το πω σε λίγο, που θα φύγω από την θέση αυτή», είπε ο κ. Βουδούρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, εφόσον αντικατασταθεί.
 
www.ethnos.gr

 
11/10/2012 - Νέες δραματικές περικοπές στον ΕΟΠΥΥ! Κόβονται φάρμακα, αυξάνονται νοσήλια, εξετάσεις - Όλο το σχέδιο PDF Εκτύπωση E-mail

eopyy toixos

Απίστευτο κι όμως τροϊκανικό !!!

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 11

Δωρεά Οργάνων

dorea organon

Κέντρo Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

ΚΕΠΑ

Γενικές Πληροφορίες  

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

HLESY LOGO1

Γενικές Πληροφορίες  

Eφημερίες Φαρμακείων

cross green pharmacy   

Eφημερίες Νοσοκομείων

cross red hospital   

© 2011 - Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος "ΗΠΑΡxω"            Το Σωματείο  |  Εγγραφή Μέλους  Στήριξε το έργο μας  Επικοινωνία  |    

Διεύθυνση γραφείου: Βερανζέρου 15, Αθήνα, 4ος όροφος
Ώρες λειτουργείας γραφείου: Δευτέρα και Πέμπτη από 17:00 έως 19:00

 

Η σελίδα μας στο facebook 

To κανάλι μας στο YouTube

Developed by Interad